Република България се намира в Югоизточна Европа, в източната част на Балканския полуостров, с площ от 110 990 кв.км. и население около 7.4 млн.души. Граничи на север с Румъния посредством р.Дунав, на запад със Сърбия и Македония, на юг с Гърция и Турция, а на изток е морската граница на България – Черно море.

България е основана през 681 г. от н.е. като тя е една от най-старите държави с богата култура и история в Европа. В рамките на нейните граници са открити едни от най-древните паметници на културата. Съвременна България е известна със своите учени, дали едни от най-важните открития на човечеството, със своите спортисти, постигнали много световни рекорди, неподобрени и до днес, както и със своите певци, музиканти и актьори, прославили страната.

България, благодарение на своето уникално географско положение, съчетаващо  планини /Пирин, Рила, Родопи, Стара планина/, с отлични услоия за туризъм и зимни спортове и едновременно с това Черно море, предлагащо отлични курорти за летен отдих, съчетано с вродената гостоприемственост и доброта на българите, е предпочитано място за почивка и развлечения. България е известна и със своите топли минерални извори и кални бани, известни със своите лечебни свойства. Също така със своето богато културно и историческо наследство страната предлага и голямо разнообразие от паметници на културата и исторически места, с което става любимо място както за почивка, така и за културен туризъм.